با سلام خدمت دوستان عزیز ،
عملکرد های ما بر اساس باورهایمان است .اگر غیبت فرد یا گروهی را می کنیم یا مقیدیم که غیبت نکنیم ، اگر شادیم و یا اگر ناراحتیم اگر طعامی را می خوریم یا اگر آن را نمی خوریم و یا ….همه و همه براساس باورهایمان است .حال اگر این باورها درست و صحیح و عاقلانه باشد می توانند منجر به سعادت دنیوی و اخروی ما شوند.
باورها از همان آغاز کودکی ما در ما شکل میگیرند و منشا اصلی آنها والدین ما هستند و در مراتب بعدی دوستان، معلمان، محیط و…….. هستند و تا آخر عمر، همراه ما هستند.
اما بیشترین باورهای ما تا سنین حدود ۱۲ سالگی در ما شکل گرفته و در ادامه کنترل زندگی ما را در دست میگیرند.
بهترین منبع برای اخذ باورهای خوشبخت کننده ، قران مجید و فرمایشات پیامبران الهی و ائمه معصومین است که در ذیل دو نمونه تقدیم می گردد :
۱ – ان الله لا یغیر ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسهم – سوره رعد – آیه ۱۱
این باور به ما می اموزد که در جوامع عملکرد انها سعادت یا بدبختی انها رقم می زند نه صرف مدعا که مثلا بگوییم ما شیعه و امام حسینی هستیم اما اعمال ما هیچ سنخیتی با ادعایمان نداشته باشد و این مطلب بخصوص توسط رهبران جامعه خیلی بیشتر مصداق دارد و باید رعایت شود زیرا اصلاح باورهای یک فرد منجر به سعادت تنها خودش اما اصلاح باورهای یک فرماندار می تواند منجر به سعادت یک شهر و یک استاندار منجر به سعادت یک استان و یک رئیس جمهور منجر به سعادت یک کشور شود.
۲- لیس للانسان الا ما سعی – سوره نجم – آیه ۳۹
این باور مکمل باور قبلی است یعنی با عنایت به ان باور ، این تلاش ماست که در جهت و مسیر صحیح و خداپسندانه ، می تواند به سعادت ما منجر شود.
۳ – یک نمونه از تاثیر و اصلاح باورها ؛
چند روز قبل طی دو جلسه مصاحبه ای با مرکز امور خادمین حرم مطهر حضرت رضا علیه السلام داشتم که در خصوص مطالب سایت درخت سعادت سخن گفتم. از جمله موارد ، ماجرای خلع ید و ماجرای دربان کشیک یک مرحوم محسن زیارت نیا بود که هر دو در بخش وقایع شگفت سایت موجود است .در جلسه دوم ، فیلمبردار نزد من آمد و ضمن تشکر گفت این دو مورد خیلی به من تاثیر گذاشته و لذا تصمیم گرفتم در زندگی ام اجرا کنم مثلا با درس گرفتن از ماجرای مرحوم زیارت نیا ، یک کیسه پلاستیکی داخل ماشینم گذاشتم و اشغال های جزئی را دیگر در خیابان نمی اندازم بلکه داخل ان می اندازم تا در روز قیامت مورد بازخواست رفتگران آن خیابان قرار نگیرم و این کار من موجب تعجب همسرم قرار گرفت که ماجرای مرحوم زیارت نیا را برایش تعریف کردم و با درس گرفتن از تکنیک خلع ید ، دختر کوچکم که قبلا مرا گاهی ناراحت می کرد و برخی اوقات او را تنبیه می کردم اینک به خودم خطاب می کنم که او هدیه و امانت حضرت رضا علیه السلام است پس باید امانت دار خوبی برای حضرت رضا علیه السلام باشم لذا دیگر او را تنبیه نمی کنم .
این دو نمونه از تاثیر بر افراد و اصلاح باور و عملکرد است . البته گاهی در کفشداری حرم حضرت رضا علیه السلام برخی زائران و مدافعان حرم که عازم سوریه بوده و اظهار نگرانی برای خانوادهایشان می کردند زمانی که تکنیک خلع ید را برایشان می گفتم بعضا مجددا کفشهایشان را تحویلم داده و می رفتند حضور امام خلع کرده و برمی گشتند .
موئد و پیروز و کامیاب و مورد عنایت خاصه حضرت رضا علیه السلام باشید
عالی بود.ممنون از سایت خوبتون
بسیار عاللییی بود ممنونم.
سلامی دوباره.
امروز که آمده بودم حرم جهت زیارت متوجه یک چیز شدم.همه رو عبوس و گریان و بد حال مشاهده میکردم ولی خودم مثل همیشه لبخند به لب داشتم و با نشاط و تبسم آمده بودم. گویا ملت خوش ندارن یک نفر رو خندان ببینن در حرم و تصور میکنن که همه باید گرفته و غمگین و ماتم زده باشن.اینطور که من احساس کردم این غمگین بودن زوار روی خادمین حرم هم تاثیر بد گذاشته بود و اونا هم عبوس بودن.یک سوالی به ذهنم خطور کرد که چرا باید درد و رنج و غم هامون رو به عنوان تحفه به محضر امام رئوف بیاریم؟ نمیشه با چهره ای شاد و لبی خندان به زیارت برویم؟ به نظرتون امام رضا (ع) با دیدن روزی چندین چهره غمگین چه حالی پیدا میکنن؟ البته میدونم درست نیس که امام معصوم رو مثل خودمون تصور کنم و خیال کنم چون دیدن غم های یک فرد روی فرد دیگر تاثیر بد میذاره پس همین تاثیرات ساده روانشناسی روی امام معصوم ع نیز اثر گذاره!! دانش و تسلط امام بر علم و حلم و یقین و ایمان در حدی است که به قول معروف” ما در مقابل علم امام چون مورچه ای هستیم که تاریکی بالای سرمان را آسمان شب مینامیم حال آنکه آن تاریکی سایه علم معصوم است”. ولی با این حال به نظرم بهتره که حتی اگر درد و رنج هم داشتیم با چهره ای شاد به زیارت امام رئوف برویم شاید این گونه هم خدا و هم امام ع از ما بیشتر راضی باشن.
به خاطر هدیه اتون که برای لبخند داشتنمون بهمون دادین خیلی ممنونم. ای کاش همه خادمین مثل شما شاداب و با تبسم بودند مخصوصا خادمین داخل حرم.
یاسر هستم از دیار شمس (خوی)دارالمومنین.
سلام بر آقا یاسر عزیز مومن واقعی عاشق خداوند است و این عشق را لبخند و کمک و انرژی دادن به دیگر مخلوقات خداوند نشان میدهد.اگر مقاله درخت سعادت را مطالعه کرده باشید میبینید که به زبان ساده دوست داشتن سه نوع است نقطه ای خطی و مثلثی . اولی فقط خودش را دوست دارد و دومی شرطی دوست دارد و سومی فقط برای خداوند دیگران را دوست دارد. در مرحله بعدی پیاده سازی دوست داشتن است که آن هم دو قسم است اول ابراز دوست داشتن به دیگران اعم از وابستگان و خویشان و دوستان و دوم اثبات دوست داشتن که توصیه من به آن عزیز شنیدن سخنرانی های استاد حورایی در همین سایت است.
موفق باشید