بسم الله الرحمن الرحیم
آمار بازدید
  • 3,043
  • 4,316
  • 126,076
  • 3,332,374
  • 12,156,305

۲۰۹ – تفکری در معنی شعر ” در لباس فقر باید سه ترک. ترک دنیا ترک عقبی ترک ترک

بسمه تعالی

در لباس فقر باید سه ترک.    ترک دنیا ترک عقبی ترک ترک

با سلام و ادب  احتراما برداشتی از شعر  فوق بشرح ذیل تقدیم حضور عزیزان میشود.

انسانیکه ادعای فقر الی الله میکند باید سه چیز را ترک کند:
۱- ترک دنیا  ؛ حب دنیا و دلبستگی و وابستگی به دنیا را قطع کند اما نه اینکه گوشه نشین شود و فقط دعا و نماز بخواند بلکه کنار دعا و نماز و عبادات ، نهایت کوشش و تلاش را برای کسب روزی حلال داشته اما به فرمایش استاد اخلاق مرحوم حضرت اقای مولوی قندهاری  رحمه علیه  حب ان را نداشته باشد و اگر مثلا ضرر یا زیانی خورد ناله و فغان و گریبان چاک نکند بلکه دنیا و مافیه را مال خدا بداند و خود را امانت دار آنها بداند ( خلع ید).

توضیح اینکه ، در تکنیک خلع ید که در مقاله ۱۹۲ این سایت قبلا عنوان شده فرد خداوند یا یکی از پیامبران و یا معصومین را خطاب خود قرار داده و اقرار میکند انچه به ظاهر مالک آن هستم را به شما تقدیم میکنم ( البته در واقع ما با این عمرهای کوتاه و موقت ، امانت دار آنها هستیم )  و در مرحله بعد اقرار می کنیم که آنها را برسم امانت میپذیریم که در راهی که رضای خداوند متعال است بکار بریم . حال مثلا اگر دیدیم امروز روی خودروی ما خط کشیدند دیگر نباید از کوره در برویم بلکه به خداوند بگوییم که خودروی شما را خط کشیدند یا اگر رانندگی می کنیم یاداور شویم که خودروی امانتی خداوند یا معصوم در دست ماست و باید آنطور که رضایت خداوند است رانندگی کنیم که عابران پیاده و دیگر رانندگان  از ما دلگیر و ناراحت نشوندو همینطور در خصوص تمامی داشته هایمان تحلیل داشته باشیم .
۲- ترک عقبی ؛ عبادات را از ترس عذاب دوزخ و شوق کسب نعمتهای بهشت برین بجا نیاورد.
۳- ترک ترک ؛  به واسطه دو ترک قبلی که کرده دچار عجب نشود که دیگر من بنده خاص خدایم و مقرب او شدم بلکه این حس را نیز باید ترک کند و اعمال خود را کوچک و کمتر از شاءن بندگی خداوند متعال دانسته و خود را از همه موجودات  پایبن تر فرض نماید و همواره بین خوف و رجاء باشد. چنانکه برخی بزرگان به شعر زیر خرده می گیرند ؛

به ذره گر نظر از لطف بوتراب کند

به آسمان رود و کار آفتاب کند ؛

که در این شعر به خود خطاب ذره هم نباید داشته باشیم چون در آن صورت برای خود مقدار فرض کردیم بلکه بهتر است بگوییم ؛

به بنده گر نظر از لطف بوتراب کند

به آسمان رود و کار آفتاب کند ؛

زیرا بنده هیچ مقداری ندارد اما ذره مقدار دارد.

با احترام حسن زاده

تلفن. ۰۹۱۵۱۱۵۲۱۴۵

3.7 3 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Scroll to Top